06dec

3 tips om te besparen op jouw buitenland vakantie 

Op vakantie gaan we het liefst naar het buitenland. En als het even kan meerdere keren per jaar. Een korte citytrip of een weekje lekker aan het strand vertoeven in een Zuid-Europese bestemming wordt het meest geboekt. Wil je vaker op vakantie dan is het handig om te weten hoe je eenvoudig kunt besparen op jou reizen. We geven 3 tips om te besparen op jouw trip naar het buitenland. 

Kies de juiste reisorganisatie 

Een vakantie boeken begint bij het kiezen van de juiste reisorganisatie. Onderling verschillen reisorganisaties flink en door deze te vergelijken met elkaar kan eenvoudig bespaard worden op de vakantie. Kijk voor een handig overzicht van Nederlandse reisorganisaties eens op Reisorakel.nl. Hier vind je informatie over de meest bekende organisaties om reizen te boeken netjes geordend. 

Reisdata 

Wat ook belangrijk is bij het bepalen van de prijs voor jouw vakantie is de datum. Kies je ervoor om in een van de schoolvakanties te vertrekken dan is het meestal te zien aan de tarieven. Omdat veel mensen op vakantie willen gaan kunnen de organisaties deze periodes de prijzen opvoeren. Heb je geen kinderen of ben je niet afhankelijk van vaste tijden, kies er dan eens voor om net buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan. Dit kan je vele euro’s besparen en ook minder drukte op de plaats van bestemming. Meer rust op vakantie is immers ook wel eens lekker. 

Vliegtickets of met de auto 

Afhankelijk van de bestemming is het verstandig om de mogelijkheden wat betreft vervoer eens af te wegen. Is de afstand echt te groot dan is vliegen met het vliegtuig uiteraard onvermijdelijk. Maar wanneer je niet al te ver hoeft te reizen is de optie om met eigen vervoer te gaan helemaal niet zo verkeerd. Mocht je een leuke stad willen bezoeken die in de omgeving ligt dan hoef je geen speciale huurauto te boeken bijvoorbeeld, maar rijd je zo ernaartoe in je eigen auto.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *