buitenland-vakantie.nl
27mrt

Bezienswaardigheden aan het Lago Trasimeno

Castiglione del Lago 

Bezienswaardigheden aan het Lago Trasimeno zijn nostalgisch. De heuvelstad Castiglione del Lago is een van de belangrijkste steden aan het meer. De machtige vijfhoekige Rocca del Leone steekt hoog uit boven het strand. Een lange duistere gang verbindt de Rocca met het Palazzo Della Corgna. Dit middeleeuwse paleis van de familie Baglioni werd in de 16e eeuw gerestaureerd en was van 1550 tot 1643 de residentie van de hertogen van Della Corgna. 

Isola Magiore en Isola Polvese 

Deze eilandjes zijn prima met een veerboot te bereiken. Op Isola Magiore loopt een wandelpad rond het licht heuvelachtige eiland en is bij de Italianen bijzonder geliefd als bestemming voor een zomeruitstapje. 

Perugia 

De San Lorenzo is een Gotische kerk uit de 14e eeuw en staat rechts op het plein. Tegen de gevel ligt de Loggia di Braccio uit de 15e eeuw en een stuk van een Romeinse muur. Het Palazzo dei Priori staat links op het plein en is gebouwd in de 14e eeuw. Een waaiervormige trap leidt naar de Notariszaal, met acht grote bogen en prachtige fresco’s. 

buitenland-vakantie.nl

Assisi 

In de Romeinse tijd was het al een bloeiende plaats. Deze kleine middeleeuwse stad ligt op de helling van de Monte Subasio. Het middeleeuwse karakter is goed bewaard gebleven. Er komen veel pelgrims in Assisi ter nagedachtenis aan St. Franciscus. 

Gubbio 

Gubbio was een welvarende, krijgshaftige en vrije stad. Op 15 mei is er feest in Gubbio. Op die dag wordt hét feest van het jaar gehouden. De Corsa dei Ceri. De inwoners zijn gekleed in de kleuren van de drie patroonheiligen. Bezienswaardigheden aan het Lago Trasimeno zijn kleurrijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *