Safari Etosha National Park - Een onvergetelijke ervaring

2023-05-16
Sven Oudgenoeg

De droge en uitgestrekte weidsheid van de landelijkheid biedt een unieke wildlife ervaring. Namibië is een van de meest spectaculaire safarilanden ter wereld en Etosha National Park, dat ligt in het noorden van het land, is één van de meest populaire. Het park is beroemd om zijn verscheidenheid aan dieren, met name de Big 5 (leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn). Maar er zijn ook vele andere soorten wilde dieren zoals giraffen, antilopen, hyena's, kudu's en luipaarden.

Verschillende soorten safari's

U kunt er op safari gaan voor een avontuur waar u de unieke diersoorten van dichtbij kunt bewonderen. Er zijn verschillende manieren om te genieten van een safari in Namibië. De meest populaire optie is een 4x4 game drive. Deze georganiseerde safari's bieden een uitstekende kans om tal van wilde dieren te spotten, waaronder de Big 5. Daarnaast kan je ook gaan voor wandelsafari's en watervluchten. Ook is er de mogelijkheid om te overnachten in de bush om de dieren 's nachts te observeren.

Fantastische landschappen & ongelooflijke safari ervaring

Etosha National Park is ook bekend om zijn ongelooflijke landschappen. Het park beslaat een enorme 22.900 km² en bestaat uit open graslanden, savannes, woestijngebieden en poeltjes. Er komen ​​meer dan 340 verschillende vogelsoorten in het park voor, evenals verschillende soorten zoogdieren, amfibieën en reptielen. Het hele jaar door worden er game drives georganiseerd, waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je voorkeur. Er zijn ook verschillende bushcampings waar je kunt overnachten.

Etosha National Park biedt een geweldige ervaring en zal zeker een hoogtepunt zijn als je naar Namibië gaat. Het is een unieke ervaring om de wilde dieren van dichtbij te zien en de prachtige landschappen te bewonderen. Het is echt een onvergetelijke ervaring die je gegarandeerd nooit meer zal vergeten.