buitenland-vakantie.nl
27mrt

Eten en drinken in Cinque Terre

Sciacchetrà 

Eten en drinken in Cinque Terre is culinaire romantiek. Hier worden de beroemde droge Cinque Terre Bianco en de iets minder bekende, maar bijzondere, strogele en zoete dessertwijn Sciacchetrà gedronken. De ligging van deze wijngaarden is spectaculair te noemen, want er is geen vlak stuk te bekennen. Sommige wijngaarden liggen op een helling van meer dan 50%. 

Focaccia 

Hier hebben ze niet alleen een slimme, maar ook een smakelijke oplossing gevonden voor het regionale broodprobleem. Het deeg wilde nauwelijks rijzen door de harde zeewind en door de hoge luchtvochtigheid kon de broodkorst niet uitharden. De oplossing was een pannenkoek van ongegist deeg, die direct uit de oven gegeten kon worden. Om de smaak te verbeteren werd de pannenkoek met wat olijfolie besprenkeld en met zout bestrooid. In sommige streken belegt men de focaccia met pittige kaas. 

buitenland-vakantie.nl

Dolci 

Van de Arabieren hebben de inwoners geleerd hoe ze vruchten konden konfijten. Ze werden hierin zulke experts, dat Europese Koninklijke hofhoudingen in de 19e eeuw in Genua een hofleverancier hadden die deze gekonfijte vruchten produceerde voor nagerechten. Sultana’s en pijnboompitten komen eveneens in de meeste dolci voor. 

Restaurant La Lanterna 

Een traditionele plek om te dineren is Restaurant La Lanterna in Riomaggiore. Probeer eens de gerookte zalm of de gegrilde zwaardvis. Geniet vanaf het terras van de stoere vissers die in het kleine haventje hun oranje netten repareren. Eten en drinken in Cinque Terre is met liefde de gastronomie van deze streek ontdekken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *