07mei

Prachtige Griekse eilanden ontdekken vanaf het water

Het eeuwenoude Griekenland biedt zoveel meer dan het populaire Kreta en het luxueuze Mykonos. Zoveel Griekse plaatsen waar je versteld staat van een prachtig uitzicht, parelwitte stranden en romantische kustplaatsjes. Om deze prachtige plekken te ontdekken vanaf een ander punt is een bootvakantie in Griekenland een mooie manier. Hieronder vind je een aantal eilanden dat zeker de moeite waard is per boot te ontdekken.

 

Zakynthos

 

Naast Kreta en Mykonos is het eiland Zakynthos ook een bekende hotspot van Griekenland. Hier bevindt zich één van de meest gefotografeerde stranden ter wereld genaamd Navagio Beach. Dit strand is alleen te bereiken is per boot. Aan de westkust van Zakynthos vind je hoge kliffen met tussenin veel strandjes, die net als Navagio Beach, alleen per boot te bereiken zijn. Een boot huren is ideaal om te ontsnappen aan de drukte van Zakynthos.

 

 

Peloponnesos

 

Op Peloponnesos vind je veel minder toeristen dan op Zakynthos. Hier komen voornamelijk Grieken vakantie vieren. Een originele hotspot op dit eiland is Gythio, een klein vissersdorpje dat niet veel met de tijd is meegegaan. Voor wat meer romantiek leg je de boot aan bij het kustplaatsje Nafplio. Een plek die er regelrecht uitziet als een filmset. Een boot huren biedt ook de unieke kans om door het Kanaal van Korinthe te varen. Heerlijk varen door het zes kilometer lange kanaal met prachtig felblauw water wil je niet missen.

 

 

Cycladen

 

Dit is dé plek voor een bootvakantie in Griekenland. Cycladen is een grote eilandgroep, met als bekendste eiland Santorini. Inderdaad, het eiland dat in ieder online artikel wel een vermelding krijgt. Het eiland staat vol romantische witte huisjes en heeft een fenomenaal uitzicht. Een bezoek aan Santorini is dan ook zeker de moeite waard. Ben je de drukte op Santorini zat? Per boot kan je makkelijk hoppen tussen de eilanden. Zo ben je binnen driekwartier in Folegandros, of kies één van de andere 56 prachtige eilandjes die bij de Cycladen horen.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *