21jan

Tanzania als vakantiebestemming

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je prachtige jungles, eindeloze savannes, besneeuwde bergtoppen en een zonnig strand binnen de grenzen van één land kunt vinden. Echter, zijn al deze magische elementen in Tanzaniazo gewoon als de zon en de maan. Het is dan ook een land dat elk jaar vele toeristen trekt die op zoek zijn naar avontuur, de wonderen van de natuur of een heerlijke strandvakantie.

Waar ligt Tanzania?

Dit prachtige Afrikaanse land dat ook wel de Verenigde Republiek Tanzania, of de VRT, wordt genoemd ligt in het oosten van het continent Afrika en kent Dodoma als hoofdstad. Het land grenst aan de Indische oceaan en is omgeven door de landen Congo-Kinshasa, Rwanda, Burundi, Oeganda, Kenia, Mozambique, Zambia en Malawi. Het is een van de grootste landen in Afrika en kent het grootste wildpark van de wereld: de Serengeti. Wanneer mensen het hebben over de wildparken waar de Big Five te vinden zijn, heeft men het dan ook vaak over Tanzania. Dankzij het brede aanbod in afwisselende omgevingen en de vele magische natuurwonderen, is het een land dat elk jaar vele toeristen aantrekt. De Kilimanjaro, Serengeti, Ngorongoro en natuurlijk Zanzibar zijn de meest bekende toeristische trekpleisters van het land.

Het land en Zanzibar

Tanzania is een land van bijna een miljoen vierkante kilometer dat verscheidene eilanden kent in de Indische oceaan. Het bekendste eiland is de deelstaat Zanzibar dat Zanzibar-stad als hoofdstad kent. Zowel op Tanzania als op Zanzibar zijn Swahili en Engels de hoofdtalen en elk gebied kent zijn of haar eigen dialecten of talen. Door de enorme opmars van toerisme in dit gebied, zul je merken dat men overal goed Engels spreekt.

De cultuur van Zanzibar

Je kunt gemakkelijk van het vaste land naar Zanzibar vliegen en hier heb je geen apart visum voor nodig. Uiteraard heb je voor Tanzania an sich wel een inreisvisum nodig wanneer je vanuit Europa gaat reizen. Binnen de Verenigde Republiek heb je echter geen losse visa nodig. Zanzibar is een onderdeel van de VRT dat een heel duidelijke eigen cultuur heeft. Zo vind je op Zanzibar veel eigen kunst en ook nog vele kleine dorpjes met vissers en kruideniers. Het is zeer de moeite waard om deze dorpjes te bezoeken en een tocht te volgen met een van de kruidenier. Zij kunnen je vertellen over de verscheidene planten in het gebied en welke werking deze hebben wanneer ze worden gebruikt in thee of als medicinaal middel. Het geeft een goede kijk in de lokale cultuur en gewoontes.

Rondreis maken

Als je de VRT gaat bezoeken is het belangrijk om een goed beeld te hebben van welke toeristische plekken en niet- toeristische plekken je aanspreken. Er is zo ongelooflijk veel te zien in dit land, dat het belangrijk is om goed te weten wat je aanspreekt. Pas dan kun je kijken hoe lang je ongeveer nodig hebt om deze plaatsen allemaal te bezoeken. Op die manier heb je namelijk een goed beeld van de lengte van je reis en natuurlijk ook van de eventuele kosten van een dergelijke reis. Je kunt reizen naar dit land boeken via een specialist op het internet. Via dergelijke reissites, kun je gemakkelijk je eigen pakket samenstellen of gebruik maken van een van de bestaande pakketten. Het is al mogelijk om voor onder de tweeduizend euro naar Tanzania te reizen. Dit is een reis van 5 dagen waarbij je een aantal van de belangrijkste attracties van het land krijgt te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *