buitenland-vakantie.nl
27mrt

Vakantie in Elzas

Uw vakantie in de Elzas kan beginnen. De Elzasser wijngaarden zijn wereldberoemd en vormen de ruggengraat van de economie. De Alsace ligt in het noordoosten van Frankrijk op niet meer dan vijf tot zes uur rijden vanaf Utrecht en wordt gevormd door de departementen Haut-Rhin en Bas-Rhin. 

De Vogezen 

Een dromerige heuvelachtige streek op de linkeroever van de Rijn die vanuit het Noorden langzaam overgaat in het heuvel- en bergland van de Vogezen. Het bijzondere aan de Elzas is dat u op het grensgebied van Frankrijk en Duitsland direct geconfronteerd wordt met twee verschillende culturen. De namen van de plaatsen Strasbourg, Guebwiller of Metz zeggen voldoende. 

Zwarte Woud en Riesling 

Duitsland is niet ver weg. U steekt ’s morgens bij het verlaten van uw vakantiehuisje de Rijn over en u bent in het Zwarte Woud. U proeft de Schwartzwalder Kirschtorte al. Terug in dat leuke restaurantje op het dorpsplein geniet u van Coq au Riesling. De Elzas heeft alles te bieden. Het aantal bezienswaardigheden is onuitputtelijk. Geen wonder met steden als Straatsburg, Colmar en Mulhouse in de buurt. 

buitenland-vakantie.nl

Op een zonnig terras in de Alsace 

In de laagvlakte geniet u in de vroege lente al van een behaaglijke terrastemperatuur. Wordt het u in de zomer iets te warm dan kunt u verkoeling zoeken in de heuvels. De 1247 hoge top van de Ballon d’Alsace garandeert zeker verkoeling. Vakantie in de Elzas voelt goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *