Wat is een riviercruise?

Een riviercruiseschip is een stuk kleiner en veel gemoedelijker dan de grotere schepen. Meestal kunnen er tussen de 100 en 150 personen mee. Er zijn ook exclusieve schepen voor ongeveer 20 personen. Bij een riviercruise volg je de rivier die vaak door een land of meerdere landen loopt. Bij deze cruise geniet je van de prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en steden die voorbij komen. Wil je walvissen zien dan kun je beter een zeecruise boeken. Voor veel mensen is de riviercruise een perfecte combinatie van vakantie en ontspanning. Je krijgt een warm welkom aan boord, pakt één keer je koffer uit en maakt toch een heerlijke rondreis.

Wat is er zo bijzonder aan een cruise?

  • Heerlijk om vanop het water rustig de landschappen te zien voorbijkomen. Het varen op de rivieren creëert een heerlijk relaxed gevoel.
  • Wakker worden op een andere plaats zonder dat je de koffers mee moet dragen. Een hotel op een schip.
  • Het verrukkelijke eten en dan ook nog genieten van het voorbij komende water.
  • De bemanning die elke gast het naar zijn zin kan maken.
  • Bij de grote rivieren is er nog meer te zien. Denk aan grote steden, kastelen en de fraaie wijngaarden.
  • Er is veel geïnvesteerd in deze schepen. De meeste schepen zijn nieuw of erg jong en van alle gemakken voorzien.

Welke soorten cruise zijn er?

All inclusive cruise: Hier bent u elke dag in uw gemakken voorzien. U kunt optimaal genieten. Kindercruises: Waarbij kinderactiviteiten plaatsvinden. En er zelfs prachtige kinderzwembaden zijn. Dus kids hoeven helemaal niet lastig aan boord te zijn.

Mini cruise: Zeer geschikt voor diegene die nog nooit een cruise gemaakt hebben. Of juist als  je graag een korte vakantie wilt.

Last minute cruise: Die zeer in trek zijn. Zo kun je nog lekker bedenken hoe lang, waar naartoe en wanneer je zou willen vertrekken.

 

Wil jij ook een keer genieten van één van de riviercuises? Boek dan hier jouw vakantie!

Riviercruises

Alle 5 resultaten