30nov

De vijf leukste steden in België om eens te bezoeken

België is niet zo groot, maar in het land zijn wel diverse leuke steden te vinden. Boekt u een vakantiehuis in België, dan kunt u ervoor kiezen in de directe omgeving van een grote stad te verblijven. Op deze manier kunt u de stad vanuit uw fijne vakantiehuis eenvoudig verkennen. In dit artikel zetten we de leukste steden in België voor u op een rijtje, zodat u gemakkelijk kunt bepalen welke stad u wil bezoeken tijdens uw vakantie in ons buurland.

 

1: Gent

De stad Gent heeft een prachtig centrum met mooie huisjes, hobbelige straatjes en kleine steegjes. Ook zal u zich zeker niet vervelen als u in Gent bent. In de stad zijn namelijk veel winkels, leuke restaurants, cafés en musea te vinden. De meeste mensen die een paar dagen naar België gaan en hier in de buurt van een grote stad willen verblijven, kiezen ervoor een vakantiehuis bij Gent te boeken. Dit is niet voor niets, want Gent is absoluut een leuke stad.

 

2: Brussel

Brussel is de hoofdstad van België. In de stad zijn niet alleen veel winkels, restaurants en bars te vinden, maar ook maar liefst 200 verschillende nationaliteiten. Wie van musea houdt, moet zeker een keer naar Brussel gaan. In de stad zijn namelijk diverse geweldige musea gevestigd, die allemaal bij elkaar in de buurt liggen. Zo kunt u in één dag gemakkelijk meerdere musea bezoeken.

 

3: Antwerpen

Antwerpen is een mooie stad met veel winkels, geweldige restaurants en diverse historische wijken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook handig: Antwerpen ligt in de buurt van Nederland. Wilt u een paar dagen naar Antwerpen, dan hoeft u niet ver te reizen om deze bruisende stad te bereiken. Deze stad is dan ook erg populair onder Nederlandse toeristen.

 

4: Brugge

De stad Brugge wordt ook wel het ‘Venetië van België’ genoemd. Dit komt omdat u in deze stad veel kronkelige grachten tegenkomt. Wilt u een romantische activiteit plannen tijdens uw vakantie, dan neemt u een bootje om de vele grachten in Brugge eens te verkennen. Ook kunt u in Brugge heerlijk door het oude stadje wandelen, lekker eten en shoppen in diverse unieke vintage winkels.

 

5: Leuven

Op nummer vijf in de ranglijst staat de Belgische stad Leuven. In deze bruisende studentenstad is veel te beleven. U kunt hier goed winkelen en lekker eten, maar er zijn ook veel monumenten te bewonderen in het centrum van Leuven. Sterker nog, een groot deel van de binnenstad van Leuven staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *