buitenland-vakantie.nl
27mrt

Weer en klimaat aan het Lago Maggiore

Warme zomers 

Het weer en klimaat aan het Lago Maggiore wordt deels bepaald door de Alpen. De regio heeft een gematigd klimaat met warmere zomers en milde winters. De toppen van de bergen in de verte kennen een hooggebergteklimaat. Hier zijn de temperaturen lager en valt er meer neerslag in de vorm van sneeuw. 

Dagtemperatuur 

De gemiddelde dagtemperatuur in januari is 5°C. De gemiddelde dagtemperatuur in juli is 25°C. De gemiddelde temperatuur van de gehele regio Piëmont is 11°C. Per jaar valt er gemiddeld 900 mm neerslag verdeeld over 100 dagen. 

Regendagen 

De meeste regen kunt u verwachten in de maanden november, december, maart en april, met gemiddeld 10 regendagen per maand. De minste regen valt in juni tot en met september met gemiddeld 6 regendagen per maand. In de winter is er grote kans op sneeuw. 

buitenland-vakantie.nl

Bora 

De zonnigste maanden zijn juni en juli met 8 uur zon per dag. In de regio komt de Bora voor, dit is een valwind die regelmatig stormkracht bereikt. Ook heeft Piëmont soms te maken met de Mistral, een wind uit Frankrijk die vooral in het voorjaar de kop opsteekt. Het weer en klimaat aan het Lago Maggiore is mild. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *